9x logement met uitzicht op onbeschrijfelijk natuurschoon | Sabato

2021-11-22 14:26:49 By : Mr. David Ye

Of het nu de Costa Ricaanse jungle is, een steenwoestijn in Marokko of de Himalaya, de hoofdrolspeler op deze plekken is de natuur.

CHECK-IN In de categorie must-visit mag dit architectonisch meesterwerk niet ontbreken. Midden in een tropisch bos verdwijnen zes verdiepingen bijna letterlijk in de natuur. Het was de beroemde Sri Lankaanse modernistische architect Geoffrey Bawa die het hotel in de jaren negentig ontwierp en je kunt er nu nog steeds slapen.

KRIJG EEN KAMER De kamers zijn 'tropisch' ingericht, met ingebouwde donkerhouten kasten. Meterhoge ramen geven uitzicht op de omliggende bossen en sommige kamers hebben een ligbad met 'boszicht'.

WILD CARD U kunt het hotel ook gewoon als niet-gast bezoeken om de architectuur te bewonderen. Als je ooit door Sri Lanka reist, is dit een must-do. Hoe het hotel kronkelt langs het zwembad, door de natuur en overal binnen met buiten vermengt, is van ongekende klasse.

UITCHECKEN Vanaf 153 euro per nacht voor twee personen.

http://www.heritancehotels.com/kandalama

INCHECKEN Verborgen in een landschap van zandheuvels ligt Scarabeo Camp. Een luchtspiegeling van beige tenten. Met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Hoge Atlas. Dit woestijnkamp, ​​op een steenworp afstand van Marrakech, is perfect voor wie op zoek is naar dat romantische 'The English Patient'-gevoel. 

GET A ROOM Negen jaar geleden zag het Belgische echtpaar Florence Mottet en Vincent T'Sas veel potentie in de steenwoestijn van Agafay, met eindeloze vergezichten en pikzwarte, stille nachten. Geen internetverbinding, bijna geen 3G. Sterrenkijken, paardrijden, lezen, muntthee drinken, de omgeving opsnuiven en lang lunchen in verborgen oases. Scarabeo heeft prachtig vormgegeven Berbertenten met grote bedden, een eigen badkamer met toilet en douche, een gesloten haardvuur dat elke avond wordt aangestoken en hoekjes om te loungen in zachte kussens met uitzicht op de Agafay.

WILD CARD Honderden kandelaars worden elke avond vlak voor zonsondergang aangestoken. Ook kunt u op avontuur of ontdekking: met quads of duinbuggy's, of per kameel of paard.

UITCHECKEN Vanaf 205 euro per nacht voor twee personen, halfpension.

CHECK-IN Op adem komen in besneeuwde dennenbossen, vanuit de sauna in het meer springen en 's avonds voor het haardvuur wegdromen: dat doet je meteen wegdromen naar Noorwegen of Finland. Toch is zo'n winterwonderland ook dichter bij huis te beleven. Deze op Scandinavië geïnspireerde hut ligt op slechts 450 kilometer van Brussel, waar u ook kunt gaan sneeuwschoenwandelen, wildzwemmen, bergbeklimmen of gewoon de boslucht inademen. Zonder ver van de bewoonde wereld te zijn.

KRIJG EEN KAMER Met een oppervlakte van meer dan 200 m² biedt het vakantiehuis plaats aan 16 personen. De loftachtige ruimtes lijken op het werk van Alvar Aalto, met een overvloed aan houtwerk en vooral handgemaakt design. De gezelligste plekjes zijn de vierkante erkers, waar je kunt verdwijnen in een boven het bos zwevend boek. Al doen de buitenspa en de kampvuurplaats ook qua gezelligheid niet onder.

ALLE SEIZOENEN Ook in de zomer zijn de Vogezen een aangename bestemming voor wie liever niet de zoveelste hittegolf trotseert. U kunt de wijndorpen van de Elzas bezoeken, een dagtocht naar Colmar maken en uw wandelschoenen aantrekken voor een goede trektocht. Of gewoon een potje petanque spelen in de tuin – dat blijft Frankrijk.

UITCHECKEN Vanaf 200 euro per nacht voor het huis.

http://www.welcomebeyond.com/property/vosges-cabin

CHECK-IN Architect Martin Gruber ontwierp Freiform in 2020 naast zijn privéwoning als de ultieme vakantieplek in de bergen. Freiform biedt een prachtig uitzicht op het Tinnetal en het wilde berglandschap van de Zuid-Tiroolse Alpen. Freiform is de plek om het landschap in breedbeeldformaat te observeren.

KRIJG EEN KAMER Volgens de architect is het huis een architecturale hybride tussen een gastenverblijf en een natuurobservatieplek. Freiform is niet groter dan 65 m², perfect voor twee, maar met vier is het ook prima. Door de grote raampartijen en het uitzicht over de vallei voelt het erg ruimtelijk aan. De organische, vloeiende vorm van de woning wordt benadrukt door de natuurlijke materialen zoals eiken en loden (vilt). Een van de blikvangers is het keukenblok met vrijdragende eettafel, de draaihaard en een met een gordijn af te sluiten daybed. De knusse slaapkamer, gelegen tussen de badkamer en de woonkamer, biedt ondanks de open indeling van de woning privacy. Leuk detail is dat Martin Gruber de koelkast vult met lokale lekkernijen voor een typisch Tiroolse 'Brotzeit' (snacks met brood) en een fles lokale wijn.

ALLE SEIZOENEN De architect ziet Freiform als een plek om het landschap in breedbeeldformaat te observeren en het te bekijken als een goede film: soms een zomeronweer, de kleuren van de herfst, de bloesems van de fruitbomen in de lente of het geluid van de wind en de eerste sneeuw.

UITCHECKEN Vanaf 340 euro per nacht voor het huis.

CHECK-IN Ubud is groen, wild en tropisch. En een bekend kunstenaarsdorp, ver weg van de drukke stranden in het zuiden van Bali. In plaats van de oceaan kijkt het resort Hoshinoya Bali uit over de heilige Pakerisan-rivier en de weelderige tropische vegetatie op de steile oevers. Door het resort lopen smalle kanalen met dit heilige water.

GET A ROOM Het ontwerp is een mix van Balinese cultuur en Japanse esthetiek - Hoshinoya is een Japanse hotelgroep. De architectuur van de 30 villa's is ingetogen en sereen. Elke villa heeft een eigen zwembad.

YOGA Je longen vullen met zuivere lucht en yogalessen volgen op een van de terrassen boven de heilige rivier zou je naar hogere sferen brengen. Chef Sakamaki, die in driesterrenrestaurants in Tokio werkte, staat aan het hoofd van de keuken. Het negengangenmenu biedt het beste van de Balinese en Indonesische keuken.

CHECK-OUT Vanaf 560 euro per nacht, voor twee personen in een suite met prieel en zwembad.

https://hoshinoya.com/bali/en/

CHECK-IN Reizen naar Zuid-Afrika en de big five niet zien, dat willen we niet meemaken. Gelukkig is het ook een probleem dat je kunt vermijden. Na een paar nachten in Lion Sands hoeven ze je niet meer wakker te maken voor een andere leeuw of luipaard. Het reservaat ligt op de grens van het Kruger National Park en het kleinere privé park Sabi Sand, waar veel dieren de snee maken. Lion Sands heeft vier lodges, en alleen de River Lodge heeft een ligging direct aan de Sabi River.

KRIJG EEN KAMER Alle kamers hebben een eigen houten buitendek, omzoomd met eeuwenoude bomen. Je slaapt in een modern 'Out of Africa' decor, met koloniaal houtwerk, geweven tapijten en wit linnen. Minder comfortabel, maar des te gedenkwaardiger zijn de boomhutten waar je een nacht kunt doorbrengen met sterrenkijken, met een walkietalkie als enige verbinding met de bewoonde wereld.

WILD CARD Twee jeepsafari's zijn bij de pakketprijs inbegrepen, evenals dagelijkse wildernislezingen. De lodge heeft ook enkele vogelkijkhutten, want ook de gevederde parkbewoners verdienen bewondering. Tot slot wordt het diner elke keer op een andere locatie geserveerd, afhankelijk van de dieren die in zicht zijn.

UITCHECKEN Vanaf 265 euro per persoon per nacht.

INCHECKEN Dit is een stuk stoffig land in de Namib-woestijn, dicht bij de Tsauchab-rivier en waar ooit de nomadische San hun gele grashutten bouwden.

KRIJG EEN KAMER In 1981 verwierf de familie Porteus een deel van een grote schapenboerderij in dit gebied. Desert Hills Lodge is geopend in 2018. Er zijn 18 individuele ronde luxe rieten hutten, geïnspireerd op de voormalige grashutten van de San. Ze vallen niet op, verdwijnen bijna in het zandkoekkleurige landschap dat elk moment van de dag van kleur verandert. U kunt ontspannen bij het zwembad of aan de bar en 's avonds dineren in het restaurant, met een prachtig uitzicht. 

WOESTIJNLEVEN De lodge ligt op ongeveer 60 kilometer van de ingang van de beroemde Sossusvlei, een kleivallei met hoge zandduinen. De lodge is perfect bereikbaar tijdens een rondreis door Namibië. Je blijft hier niet om de big five te zien, maar om met een gids per jeep het woestijnlandschap te verkennen, een dagtocht naar de kleivallei te maken, de bergpaden te bewandelen en de pracht van kleuren te aanschouwen: van diepgeel tot oranje -rood als de nacht valt. Om je te vergapen aan die intense sterrenkoepel tijdens het diner. (DP)

UITCHECKEN Vanaf 170 euro per persoon, per nacht in volpension.

CHECK-IN Welkom op de speelplaats van de Praagse ondernemer Filip Žák, die naar Costa Rica verhuisde om een ​​architectonisch mekka te stichten. Het begon met de Art Villa, een monolithisch bolwerk met een drijvend zwembad midden in de Costa Ricaanse jungle. Het betonnen casco verwijst naar het werk van de Braziliaanse architect Paulo Mendes da Rocha, al hoor je ook de echo van Lina Bo Bardi in de 'greenchitecture'-filosofie. Later liet hij nog vier glampingtenten en de experimentele Atelier Villa bouwen, eveneens een ode aan Latijns-Amerikaanse designklassiekers.

GET A ROOM De Cocos zijn originele, constructies van geweven hout waarvoor de term glamping eigenlijk een understatement is. Als grote bijenkorven steken ze uit boven het gebladerte, onderling verbonden door een houten platform met ingebouwde trampoline, klimnetten en een zwembad. Je kunt de Mowgli in jezelf helemaal naar boven halen op de glijbaan dwars door de jungle.

WILD LIFE Terwijl je vanuit de Art Villa walvissen in de oceaan kunt zien verschijnen, zijn de Cocos ideaal om apen en toekans te spotten vanuit je bed. De weelderige vegetatie stelt ook niet teleur, met palmvarens, bananenplanten, mangobomen en papaja's die bijna tot in de badkamers groeien. Puur gezien! (EVL)

UITCHECKEN Een Coco vanaf 107 euro per nacht, twee personen. De Art Villa vanaf 3525 euro voor 5 nachten, twee personen.

CHECK-IN Rechts waren de goden van de legendes om zich hier te vestigen. De Kumaon ligt op 375 kilometer van New Delhi en wordt omarmd door de toppen van de Himalaya en een eindeloze ongerepte natuur. Dit minimalistische aardse paradijs, gebouwd in 2018 op de bergkam van Nanda Devi Mountain, is alleen toegankelijk via een steil pad. Een ideale opwarmer voor de vele wandelroutes in de buurt, waarbij de route met de natuurlijke watervaldouche opvalt.

GET A ROOM De onmiskenbare hoofdrolspeler in dit sprookje is de natuur. Om die droomwereld intiem te houden, vind je in The Kumaon slechts tien gastenkamers. Beperkt door de afgelegen ligging werkten de architecten volledig ter plaatse. De aardetinten van lokaal gewonnen steen, essenstenen en ambachtelijke meubels stralen dezelfde rust uit als de adembenemende vergezichten die de kamerhoge ramen bewonderen.

MOND DICHT Je mond houden van verbazing is misschien wel de grootste uitdaging. En vooral in het restaurant. Nog indrukwekkender dan de panorama's in de slaapkamers en lounge is het decor waartegen de voornamelijk macrobiotische, lokaal geïnspireerde gerechten worden geserveerd: een zwevend bouwwerk dat uitkijkt over de vallei.

UITCHECKEN Vanaf 185 euro per nacht voor twee personen.